28 augustus 2019

Golfles van Robin Kind

Een nieuwe pro bij onze Academy

Van kleins af aan bleek ik al veel balgevoel te hebben, mijn eerste woord was dan ook “bal”. Zodra het kon, ging ik op voetbal en tennis en daar was ik erg fanatiek mee bezig.

Op mijn 10e begon ik ook met golfen op Golfclub Leeuwenbergh, aangestoken door mijn ouders en broer (Richard Kind – tevens professional golfer). Ik wilde graag van één van deze sporten mijn beroep maken en dus moest ik een keuze maken. Omdat ik te maken kreeg met een knieblessure, leek golf mij uiteindelijk de beste beslissing.

Vanaf mijn 14e ben ik serieus voor het golf gegaan en kwam ik in de NGF-selectie terecht. Na school was ik bijna elke dag op de golfbaan te vinden. Na meerdere Nederlandse kampioenschappen en internationale wedstrijden te hebben gewonnen en als beste Amateur een 22ste plek op het KLM- Open, besloot ik in 2013 om professional te worden. Ik kreeg een contract bij Golf Team Holland waar ik 3 mooie jaren support van heb gekregen. Na overwinningen op het Al Maaden open en Sparkassen Open met als hoogtepunt een laagste ronde ooit gemaakt door een Nederlander (59 slagen -13) promoveerde ik naar de Challenge Tour waar ik een aantal jaren actief ben geweest. Naast de wedstrijden die ik speel zal ik op zondag, maandag en dinsdag actief zijn op Golfclub Leeuwenbergh, om mijn ervaring en kennis met jullie te delen.

Ik hoop jullie snel te zien in een golfles!

Groetjes,

Robin Kind